perjantai 27. toukokuuta 2011

VALMISTAUTUMASSA VIIKONLOPPURETKELLE

Reittisuunnitelmaa
Viikonloppuna vaellamme kahdenkymmenkolmen pääasiassa 11-17-vuotiaan partiolaisen voimin lähiseudun mäntykankaillla. Vuorokauden mittaisen retken aikana olisi tarkoitus kulkea noin 15-kilometrin matka, jonka puolessa välissä yövytään järvenrantaan pressuista itse kasatuissa majoitteissa sekä mahdollisesti hyödynnetään olemassa olevia grilli ja ruokailu katoksia.

Tarkemmin ajattelin kirjoitella omasta varustuksestani. Kantolaitteena minulla toimii äidiltä peritty hyvinpalvellut Haltin tilava mutta kevyt (2.1kg) Range putkirinkka joka on varsin toimiva monenlaiseen tarpeeseen. Harkinnan alla on silti tulevaisuudessa investointi kevyeen anatomiseenkantolaitteeseen esimerkiksi Ospreyn Aether 70, koska nykyinen on hieman turhan leveä kapeille harteilleni sekä esimerkiksi junalla matkustettaessa.  Myös makuupussina toimii jo edellistä sukupolvea uskollisesti palvellut Haltin lämmin ja kevyt (1.35kg) untuvapussi ja alustana tietenkin perinteinen solumuovialusta (0.23 kg) Yhtä lämmintä pussia samasta painoluokasta on vaikeaa löytää eikä ikää huomaa ominaisuuksissa, mutta pussi jolla sen saisi puristettua puolta pienempään tilaan olisi tervetullut lisä. Sääksi on luvattu hyvin epävakaata ja sade on varmaa mikä lisää haastetta varustautumisee.

Kaikki tarpeelinen paitsi...
Kuoriasu tulee todennäköisesti koostumaan JahtiJakt Pro puvun Air-tex kalvollisista housuista ja 8848:sin kalvollisesta ulkoilu takista, minkä alle puen käytössä hyväksi havaitun Ulmaxsin Micro Set aluspaidan. Pakkasin mukaan vaihto/lisävaatteeksi myös Ulmaxsin Micro Set asun sekä Phelixsin fleece kerrastot ja Erätukun ohuen ja kevyen fleece takin. Lisäksi luonnollisestikin sukkia, pipo ja hanskat x2 sekä yksi tavallinen t-paitakin. Tällä valikoimalla tulisi pärjätä lähes säällä kuin säällä, vaatteiden määrän ja painon rinkassa pysyessä silti kohtuullisena (1.55kg) Nyt tosin olen jo ruvennut empimään raaskinko jättää paksua ja lämmintä HNV-huppariani kotia vaikka se kasvattakin painoa yli puolella kilolla. Mukavuutta matkalla vai perillä?

... aluksi unohtuneen
Ruokailuvälinesettinä toimii muovinen Light My Fire Meal Kit astiasto jonka miinuksena tosin suuri paino (0.45kg) Lisäksi setin sisään ahdettu metallinen lusikka-haarukka-veitsi aterin sarja. Juomapullona savotan puolen litran metallinen pullo jonka voi laitta roikumaan rinkan ulkopuolelle tai vyölle jolloin keventää rinkan painoa selällä. Aseistaan tämä mies on yleensä tunnettu muuallakin kuin metsäretkillä, joten tavan mukaan vyöllä kulkevat Fiskarssin puukkosaha, iso Marttiini kumikahvalla ja Leatherman Fuse. Koko kolmikko painaa n.0,35kg. Tottakai matkassa on myös kompassi ja kaiken varalta pieni Otso otsalamppu. (0,05kg) Niinsanotun miljoonapussin kevennettyyn (0,150kg) varustukseen kuulu laasatripaketti, tulikut (tietenkin Sampon pitkiä), Panadolia sekä hammasharja ja tahna.

Suolaa, rasvaa ja sokeria eli hyvää mieltä
Näin johtaja asteella on huomannut myös itsestään ja erityisesti ruokavaliostaan huolehtimisen tärkeyden mikä tarkoittaa, että retkellä tulee turvata riittävä suolan, rasvan ja erityisesti sokerin saanti jotta pysyy virkeänä ja hyvän tuulisena. Siksipä varsinaisen ruuan lisäksi on matkaan pakattava ruhtinaallinen kasa (1,35kg) myslipatukoita,karkkia ja muuta naposteltavaa.

Lopuksi koko komeudelle kertyi painoa n.7.5kg + 1.5L vettä sekä n.1.5kg:n edestä yhteisiä ruokia ja tavaroita jolloin kokonaispaino tulee olemaan n.11kg mikä on kyllä aika reippaasti yhden vuorokauden retkeä varten. Eli vielä ei tavoitella kevyt retkeilyä, mutta onhan tästä helppo lähteä tulevaisuudessa keventämään.

Rinkka lähes valmiina ja kerrankin ei
yli pakattuna
PS: Taikki painot ovat Rapalan digitaalisella kalavaakalla mitattuja eli tarkkuus on NOIN! 
PPS: Tarkoituksena olisi laittaa tänne myös retken jälkimietteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti